Пореден успешен голф сезон в Пирин Голф & Кънтри Клуб

Въпреки усложнената обстановка заради коронавирусната пандемия през 2021 година, Пирин Голф и Кънтри Клуб беляза поредния успешен голф сезон, като бе домакин на множество гости от страната и чужбина и се радваше на висок интерес от членове и нечленове към осъществените турнири.

Голф сезонът започна в началото на Април и продължи чак до края на Ноември. Благодарение на целия екип на голф клуб „Пирин” бяха организирани близо 40 турнира, а детските лагери отбелязаха  висока посещаемост. Серията турнири на Прошоп и тази година зарадваха участниците със страхотни награди, осигурени от дългогодишни спонсори на голф клуб „Пирин”, произвеждащи продукти за голф дейността като Ping, Golfino, Ralph Lauren, Chervo, Nike, Titelist, Srixon и др. Освен стоки и аксесоари, голфърите имаха възможността да спечелят прекрасни ваканционни пакети с голф в страната и чужбина по време на турнирите „Vacation Challenge“

През 2021 г. се осъществиха и традиционни турнири на спонсори, като за почитателите на хубавото вино, бяха организирани специални турнири с подкрепата на едни от най -добрите винарски изби на българския пазар – Катаржина, Златен Рожен и Ормано, a винарска изб а BNC подкрепи голф клуб „Пирин” по време на първият турнир за госината „Season Opening”. Спонсорите на кафе Kimbo пък се погрижиха за турнира на ценителите на хубавото кафе. През голф сезон 2021, дългогодишните ни спонсори организираха турнири като: BDO Golf Cup, Metro Golf Cup, Cup,  Pirin Mes Golf Challenge, Sena, Steli & Sarai Golf Cup, Rotary Golf Cup, Devin Golf Open, Pirin Spring & Philipoff и др. А в края на септември се проведе и мини купата за деца, организирана от Про голф.

За 12-та година подред на територията на клуба се проведе и голф турнирът „Дипломати и приятели“. Събитието, организирано от МВнР и Пирин Голф & Кънтри Клуб, привлече множество любители на голфа, включително представители на чуждестранни дипломатически мисии, членове на представителствата на международни организации, акредитирани у нас, както и гости от чужбина. На тържествена церемония след дългия състезателен ден, самият министър на въшните работи Светлан Стоев връчи купата за най-добър гросс резултат на Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в България.

По традиция  Пирин Голф & Кънтри Клуб, отново бе домакин и на Държавния шампионат по голф, по време на който премериха сили най-добрите голфъри от страната, които бяха разделени в 8 категории според възръстта и хендикапа. Не само Българската, но и Македонската голф асоциация за поредна година се довери на „Голф клуб Пирин“ за провеждането на своето голф първенство „Macedonian Amateur Open“. Въпреки предизвикателствата с пандемичната обстановка, към събитието успяха да се присъединят гости не само от Македония, но и от Сърбия, Румъния, Русия, Турция и др. По време на турнира, участниците станаха свидетели на вълнуващ play off между Денис Стайков и Христо Янакиев.

Американски Университет в България, също избра да проведе вълнуващият си благотворителен турнир в Пирин Голф & Кънтри Клуб. Благодарение на множеството спонсори и участниците в турнира, тази година освен за стипендии на будни и талантливи студенти от университета, бяха събрани и 3500 долара дарение за МБАЛ Разлог. Директорът на болницата, д-р Божидар Велев, лично получи сертификат за дарението от спонсорите, благодари и обеща, че с получената сума ще бъде закупен ехограф.

Както всяка година, голф сезонът  бе закрит с финалния President’s Cup, подкрепен от БС Груп Компании, Техносим, Техногипс и Технопанел. По време на турнира, победителите спечелиха делнични членства, почивки с голф в страната и чубина, както и ваучери за пазаруване в Прошоп.

Участниците в различните турнири бяха очаровани от поддръжката на игрището през цялата година. Въпреки че летният сезон бе придружен с рекордно високи температури и дълъг период на суша,  двете игрища на Пирин Голф и Кънтри Клуб – Ian Woosnam и Pirin Pine, бяха в отлично състояние, благодарение на екипа на всеотдайните ни грийнкийпъри.

За  успеха на сезона даде своя принос и голф академията на Пирин Голф, която предложи на всички желаещи професионално голф обучение от голф инструкторите – Боян Стоянов и Иван Топалов. Благодарение на целия екип на голф академията за поредна година бяха проведени детски голф лагери и курсове „Зелена карта”, които увеличават броя на голф играчите и интересът към голфа в България със всяка изминала година.

През 2021 г., освен че клубът беляза успех  по време на турнирите и детските лагери, усилията на екипа бяха оценени и от класации като: World Golf Top 100, които поставиха Пирин Голф & Кънтри клуб на престижното 5-то място в класацията: „Голф комплекс най-добро съотношение на цена-качество“, а гласувалите в класацията World Golf Awards оцениха Пирин Голф Хотел & СПА като най-добрия голф хотел в България.

Не забравяйте, че игрищата Иън Уузнам и Пирин Пайн са отворени за игра всеки ден от 9 часа или в зависимост от метеорологичните условия. Голф академията, двата драйвинг рейнджа и всички тренировъчни площи също са на разположение на запалените голфъри, а през месец Март 2022 година е планувана стандартна процедура, с която ще бъде подновена поддръжката на голф игрищата и тренировъчните площи. През месец Април ще бъде поставено началото и на новият голф сезон за 2022 година, който обещаваме да бъде изпълнен отново с много вълнуващи турнири и събития.

Екипът на голф клуб „Пирин” Ви желае Весели празници!

Сподели: facebook

Последни новини и блог

09 - 04 - 2024

Пирин Голф & Kънтри Клуб откри голф сезон 2024

Прочети

04 - 12 - 2023

Откриване на ски сезон Банско - 2024 г.

Прочети

02 - 05 - 2023

ELIDA TOURS & BULGARIA HOLIDAYS CUP съвместно с GOLF CLUB OHRID

Прочети

27 - 03 - 2023

Откриване на голф сезон 2023

Прочети

20 - 01 - 2023

Промени в правилата за голф за 2023

Прочети

29 - 11 - 2022

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ЗИМЕН СЕЗОН

Прочети

08 - 04 - 2022

Успешно откриване на новия петнадесети сезон в Пирин Голф & Кънтри Клуб

Прочети

01 - 11 - 2021

Най-добрият голф хотел в България 2021: Pirin Golf Hotel & SPA

Прочети

07 - 10 - 2021

Пирин Голф & Кънтри Клуб е в топ 5 на най-добрите голф комплекси в Европа

Прочети

25 - 06 - 2021

Заедно ще изградим утрешните традиции - членство в клуба

Прочети

17 - 02 - 2021

Защо Пирин Голф & Кънтри Клуб е перфектната дестинация за безопасен и качествен живот

Прочети

26 - 10 - 2020

Пирин Голф & Кънтри Клуб с нов престижен приз

Прочети
Пирин голф

Update your browser for the best viewing experience / Моля обновете вашият браузър за най-добро потребителско изживяване